Трамвайното трасе на бул. „Граф Игнатиев“ ще бъде готово за Коледа.Това каза зам.-кметът по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев в сутрешния блок на БНТ.

„В момента активно се работи по всички участници на ул „Граф Игнатиев“ и правим всичко възможно фирмата-изпълнител заедно със строителния надзор да приключат своята работа в кратки срокове. Нещото, което се наблюдава най-много, е да има качество на дейностите, които се изпълняват. През последните дни бяха направени редица огледи от строителния надзор и от представители на възложителя, които показаха известни проблеми с настилките в някои малки участъци – по-конкретно с отводняването, така че те са върнати своевременно да преправят тези участъци“, заяви Крусев.

Той посочи, че в момента има довършителни работи, които са с настилките в площадните пространства, както и с озеленяването. „Трамвайното трасе със сигурност ще бъде готово за Коледа. В момента то конструктивно е изградено, релсите, настилките и контактно-кабелната мрежа са положени. Предстои следващата седмица да се направят първи проби и тестове на новото трамвайно трасе, а след това да се издаде Акт 16“, обясни зам.-кметът.

Крусев обясни, че настилките са наредени почти изцяло в участъка от пл. „Гарибалди“ и пл. „Славейков“. „Така че очаквам поетапно да започнат да се премахват съоръженията в близките седмици“, каза още той и посочи, че няма нови наложени глоби във връзка с ремонта.

Попитан какви ще са обезщетенията на собствениците на магазините, Крусев обясни, че се обсъждат различни варианти. „Обсъжда се Столична община да помогне да се популяризира бизнесът на хората на ул. „Граф Игнатиев“, заяви той. Във връзка със „Зеления билет“ Крусев поясни, че Общината има готовност при отчитане на завишени нива на фините прахови частици отново да бъде активирана тази мярка.