Ластик издаде собственика на изгубените пари, издирван под дърво и камък от столичното 4 РПУ. Човекът, който върти автомивка, описал абсолютно точно сумата - 1310 лв, като дори назовал, че те са били в пачка  стегната с жълто ластиче, разказаха от 4 РПУ, пише в. "Телеграф".

Очаква се днес той да отиде в районното, за да си ги вземе.

Пачката от 1310 лв. била изгубена около 20:15 ч. миналия петък. Въпросната вечер собственик на автомивка и негов служител тръгнали да плащат сметки. От разсеяност обаче работникът сложил пачката на капака на колата и после потеглил. В автомивката вече се усетил, че парите ги няма и незабавно се върнал на мястото да ги търси. През нова време обаче оттам минал 31-годишен мъж, който видял парите и ги предал в 4 РПУ. За 15 минути на практика е станало разминаването, коментираха униформените.

На следващия ден полицията обяви, че издирва собственика на откритите пари. Поне петима души се явили и заявили, че са техни. Посочвали различни суми. Жена от Нови Искър обаче ударила всички в земята, като заявила, че са нейни и ставало въпрос за 20 бона, като в тях имало и евробанкноти. Мъж пък заявил, че парите са 4000 лв. на баба му, но като го накарали да напише заявление с данните и на бабата, и неговите, избягал. Истинският собственик обаче казал всичко до последната банкнота, като казал и колко от парите са по 10, 20 и 50 лв. Допълнил, че имало и стотинки, но те се пръснали на пътя. Жълтия ластик също описал точно, както и часа на изгубването.