Днес Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „200 години от рождението на Найден Геров“ от серията „Българско възраждане“.

Цената на монетата при пускането ѝ в обращение е 114 (сто и четиринадесет) лева, информира "Булфото".

Рязко падналите температури не спряха най-запалените нумизмати да се наредят за съставянето на списък по ред на появяване пред монетния двор на държавата. Чакането не минава без напрежение - има 4 прочитания от имената на списъка и всеки, който не отговори на името си, бива заличен от списъка и губи право на преден ред.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси в София, пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София на ул. „Михаил Тенев“ № 10.


Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите на Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.

(Снимки: Булфото)

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук