Зрелищен обир на аптека беше извършен в София. Извършители са успели да преодолеят охранителната система и няколко врати в рамките на броени минути.

Взломът е извършен на 26 ноември в столичния квартал "Обеля 2". Първоначално извършителите са задействали пробно СОТ системата, за да видят за колко време ще дойдат охранителите. 45 минути по-късно, около 2:30 ч. през нощта, те влизат в аптеката, преодолявайки четири прегради, разказа собственикът на фармацията Георги Китанов пред БТВ.

Първо имаме врата, която са строшили. След това вътре имаме метална решетка, която са преодолели. Между аптеката и складовото помещение имаме метална блиндирана врата със секретно заключване, която преодоляват за две минути. Там има каса, в която в аптеките се съхраняват наркотични лекарства. Разбиват и нея. Очевидно не са търсили наркотични лекарства, защото вземат само сума пари, разказа Китанов. Целият обир е продължил 4 минути.

По думите му, след като са излезли обирджиите, после един от извършителите се е върнал след 3 минути, очевидно недоволен от плячката, и е взел всичко от касовия апарат. Записите на камерите са предадени на полицията. Води се разследване по случая.

0ЧАКВАКТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!