78-ата вечер на протест в център на София прерасна в протестно шествие до централата на ДПС на бул. "Александър Стамболийски", която беше обстрелвана с яйца. Районът се охранява от голямо количество полицаи, съобщава БНР.

Малко по-рано от импровизираната трибуна на площад "Независимост" адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" обяви, че изненада тази вече е, че шествието ще има друг маршрут - не до Орлов мост, а до централната  централата на ДПС на бул. "Стамболийски".Адвокат Хаджигенов каза още, че темата на четвъртото поред "Велико народно въстание", което скоро ще бъде насрочено, ще бъде "Лебедово езеро", заради ръководството на МВР и че протестиращите ще очакват жандармеристите да бъдат с балетни пачки.

По-рано тази вечер беше блокирано движението в центъра на София, след като протестиращите затвориха булевард "Цар Освободител" с камиона с озвучителна техника. Движението по булевард "Дондукоков" е нормално.

Демонстрантите заявиха, че исканията им остават непроменени - оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Протестът протича спокойно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ