Протестиращи изсипаха боклуци пред сградата на Министерството на отбраната. Малко след като го сториха, на мястото дойдоха десетки полицаи, които застанаха пред входа и не позволиха струпването на повече отпадъци.

Малко след като изсипаха боклуците пред сградата на отбранителното ведомство, протестиращите се преместиха пред Министерството на икономиката.

Там някои от тях обърнаха казани за отпадъци. Хората недоволстват срещу правителството и главния прокурор, както и срещу взетите мерки за борба с разпространението на коронавируса.

По-рано през деня демонстранти се събраха на входа на Министерството на труда и социалната политика и изсипаха купчини боклук.

Недоволните обстрелваха сградата с торби нечистотии, яйца и ябълки. Някои от хората блъскаха по входната врата, която бе заключена. След акцията протестиращите се преместиха пред Министерството на енергетиката и повториха упражнението - изсипаха голямо количество боклук. 

Междувременно потресен очевидец съобщи пред БЛИЦ, че след свинщината, която бе реализирана пред министерствата, се е разразил страшен екшън. 

Гневен от действията им столичанин, живущ на ул. "Славянска", е започнал да ги обстрелва от терасата си с бутилки. Възмутени от ответните му действия, няколко демонстранти са нахлули в кооперацията, в която живее, за да се саморазправят с него. 


За да не се стигне до ескалация на напрежението, се е намесила и полиция.

"Служителите на реда влязоха във входа и задържаха един от подивелите демонстранти. Той пък не остана много доволен от развоя на събитията и им скочи на бой”, разказва читателят ни, потресен от поредните им скандални своеволия. 

На мястото остават много полицаи. Протестиращите не спират да ги обиждат. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света