Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов явно чака да дойде 15 септември, за да обяви кой ще бъде кандидатът на партията за кмет на София. Причината е, че тогава свършва ретроградният Меркурий - планетата, която управлява зодията на бившия премиер - Близнаци, пише Епицентър бг.

Астролозите смятат, че когато Меркурий е ретрограден, общуването между хората се обърква, най-често заради неправилно казани или разбрани думи или действия. 

И заради това препоръчват да не се започва нещо важно. Още по-опасно е влиянието на планетата, когато е стационарна, а това е 2 - 3 дни преди началото и след края на ретроградността.

Меркурий е ретрограден от 24 август до 15 септември и виждаме, че в този период иначе приказливият лидер на ГЕРБ се яви само веднъж пред публика - на 26 август.

И външният вид на Борисов тогава говореше, че той се придържа към "астрологическите си навици" - във врачанското село Лиляче лидерът на ГЕРБ се появи с "капитанска брадичка". 

Медиите отдавна са забелязали, че брадата на Бойко Борисов следва циклите на Меркурий - от гладко избръснат през леко набола "италианска" брадичка, през прецизно оформено “катинарче” до "капитанска брада".

В средите на ГЕРБ е известно, че Бойко Борисов гледа сериозно на астрологията. Политическите наблюдатели помнят, че през 2016 г., когато бяха президентските избори, той самият заговори за това. 

"Катя Захариева (депутат от ГЕРБ, тогава - министър на правосъдието – бел. ред.) най ме тормози с това, че идва ретроградният Меркурий", обясни на 1 септември 2016 г. Бойко Борисов. Тогава Меркурий е бил ретрограден до 22 септември, а ГЕРБ обяви кандидат-президента си доста след тази дата - на 2 октомври.

Вероятно и сега Борисов ще изчака поне няколко дни след като премине опасния период. И тогава ще разберем всички кандидат-кметове на ГЕРБ. А това ще отприщи и предизборната кампания.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук