На 9 декември (четвъртък) 2021 г. ще се извърши важен ремонт на довеждащия малобучински водопровод. Основното довеждащо съоръжение захранва с вода жителите на южните квартали на столицата. Спирането на водоподаването ще се случва поетапно, като започва от кв. „Драгалевци“ в 9:30 часа в четвъртък. Последните засегнати домакинства са от кв. „Горна баня“. Водата там ще бъде спряна след 12:30 часа същия ден, а времетраенето на прекъсването за всички райони е 12 часа.

Поетапното спиране в различни часови интервали се налага от диаметъра на водопровода, голямата денивелация в отделните райони и дължината на малобучински водопровод. 
 
Ремонтът ще ограничи зоните, засегнати от евентуалните бъдещи нарушения на водоподаването. Новият изпускател ще позволи по-бързото източване на водните количества при ремонти и значително ще подобри качеството на предоставяните услуги.
 
Всички планирани теренни дейности може да се проследят в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops. Клиентите на дружеството могат безплатно да се абонират за СМС известяване за предстоящи планирани спирания или аварийни прекъсвания на водоснабдяването или да използват новото мобилно приложение на "Софийска вода" - „Моята вода“  в Google Play или в App Store.