Страшно родео - така водещият на Нова телевизия Румен Бахов коментира екшъна в столичния квартал "Лозенец", при който гневен шофьор подгони служител на Центъра за градска мобилност. 

Такава грозна сцена с побеснял мъж, служител на ЦГМ и пищящо дете не сте виждали в София ВИДЕО

"Страшен екшън се разиграва тук. Водачът видимо е недоволен. Страшно родео. Гонят се, а той се опитва видимо да набие и шамароса единия от представителите на градска мобилност. А другият стои и гледа", разказа водещият. 

По думите на директора на дирекция "Паркиране и мобилност" в ЦГМ Александър Георгиев не е имало никакво плащане за паркирания автомобил. "Зоната е за самотаксуване, всеки жител и гост на София е длъжен да се запознае с правилата. Покрай много табели е минал", подчерта той.

Георгиев призна, че се случва служителите на ЦГМ да бъдат бити. 

Той призова, ако гражданин има претенции към поставянето на скоби, да подаде жалба, а не да агресира срещу служителите.

Георгиев изтъкна, че в наредбата не е посочен толеранс от 2-3 минути за паркиралите автомобили и те трябва незабавно да си платят таксата. 

„Колегите са пуснали жалба. Полицейски екип е идвал на място”, посочи Георгиев, но уточни, че нападателят не е бил арестуван. Платил е за скобата и си е тръгнал.

Както БЛИЦ съобщи, в клипа от случката агресивният мъж е наречен от намиращо се наблизо дете "чичо Дечо".

Георгиев обясни, че колегите на подгонения служител не са тръгнали да му помагат, защото са инструктирани да не влизат в спречквания с гражданите, а и вероятно поради стреса не са реагирали. 

"Аз бих гледал този клип цял един. Не заради сеира и не защото някой налита да бие служител на ЦГМ, а защото той е показателен за уличните отношения", коментира водещият Бахов.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук