"Благодарение на вашето правителство ние заминаваме. Без повече коментари. Без коментари".

Това заявиха двама от руските граждани на влизане в летището, които пристигнаха с автобуси, организирани от посолството. 

"Заминавам с благодарност към България и българите, с които съм работил дълги години", каза от своя страна пълномощният министър на Руската федерация в София Филип Воскресенски, цитиран от БГНЕС.

На въпрос как ще коментира решението на българското правителство, той заяви, че от Посолството на Русия в България вече е направен официален коментар за случилото се, а именно обявяването на 70 руски дипломати и служители за персона нон грата.

„Огромна благодарност към българите, които изразиха голяма подкрепа към нас тези дни, и не само”, каза още Воскресенски. 

Малко преди 14 часа на летище "София" кацна и вторият самолет, който ще извози останалите руски дипломати. Първият се приземи на българска територия около 13 часа. Очаква се да излетят в 15:00 часа и в 15:30 часа. 

Дали посолството ще бъде изцяло закрито, решението все още се очаква. То трябва да се вземе от външното министерство на Руската федерация.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!