Първият сняг тази година малко закъсня и заваля чак в края на ноември. Вместо дългоочаквана радост обаче, той донесе хаос и инциденти из цялата страна.

Снегокалипсиси застигнаха редица области у нас, като на места бе въведено и бедствено положение.

България в окото на снежната буря - стотици хиляди без ток, блокадите остават ОБЗОР

Сигналите за паднали дървета, закъсали автомобили, прекъснато електричество и други инциденти заливаха спешния телефон 112.

Извънредно! Снегът взе първа жертва в България, военни спешно влизат в...

Ситуацията в София приличаше на след военна. Столицата сякаш не бе виждала такова количество паднали клони и дървета, заради тежкия сняг. Придвижването на столичани остана затруднено и в следващите дни, тъй като клоните останаха по тротоарите.

Блокада: Пътници заклещени в снежен капан, такъв ад не са преживявали

Можеше ли обаче всичко това да бъде избегнато, или срещу природата никой не може да се бори. Именно това попитахме читателите на БЛИЦ в анкетата ни "Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?"  

Резултатите от анкетата ни сочат, че според по-голямата част от гласувалите - 65.92% новият кмет и хората му са обещавали промяна, а вместо това са ни докарали беля.

На второ място 11.54% от хората смятат, че никой няма вина и защото все пак е зима, е нормално е да има сняг, кал и паднали дървета.

11.41% от тях пък са на мнение, че все търсим вината около нас, а не се замисляме като си изхвърляме боклуците през прозореца.  11.19% от анкетираните Изобщо не се вълнуват и нямат мнение по въпроса.

Гласувайте ТУК в новата анкета на БЛИЦ, където питаме: Справя ли се с работата премиерът акад. Николай Денков?

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук