Продължава делото за сградата-убиец на улица "Алабин”, която преди 10 години погреба две млади жени. Прокуратурата поиска сеизмична справка от Националния геофизичен институт към БАН. Целта й е да установи дали силното земетресение през 1977 година е нанесло щети на сградата, уточнява Канал 3.  
Пететажната сграда в центъра на София се срути при ремонтни дейности на 19 септември 2006 г. Тя затисна в колата им и отне живота на две млади жени - 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова. 

По делото се смениха 5-има прокурори, като един дори пожела да приключи случая. Съдът обаче отмени прекратяването и делото започна отначало през 2016 година. Подсъдими са собственикът на сградата Георги Кирчев, инж. Петър Петров, който е контролирал ремонта, Николай Симеонов и собственикът на фирма за ремонти Манчо Антонов. Те отговарят за причиняване смърт на повече от един човек, поради незнание или немарливо изпълнение на работата. Предвиденото в закона наказание е до 15 години затвор.

На днешното заседание беше разпитан свидетел по делото, който е живял в сградата на улица "Алабин” 39 до 2003 година, когато имотът е отчужден. Той разкри подробности за състоянието на сградата.