За странният случай на една полуокосена ливада в "Мусагеница" сигнализира председателят на Столичния общински съвет Георги Валентинов Георгиев. Това той направи чрез пост в личния си фейсбук профил.

Ето какво написа Георгиев:

"Косенето на зелени площи в междублоковите пространства и почистването на детските площадки може на някои да изглежда дребнотемие, но всъщност е едно от най-отговорните задължения на районните администрации. Избраните пряко от гражданите районни кметове имат на разположение целево финансиране, което Столичния общински съвет им гласува всяка година.

Та, спазвайки реда, ако някъде не се коси, гражданите първо да търсят районния си кмет - нещо напълно нормално и разбираемо. За моя голяма изненада обаче някои забравят какво работят или използват позицията си за "местни войни".

Защо пиша всичко това ли? Преди няколко дни с мен се свързаха граждани от район "Студентски" с доста необичайно оплакване. Те живеят в кв. "Мусагеница" и вече се шегуват, че кметът е надградил географската наука като е открил "Мусагенският меридиан" - мислената линия, до която управникът на района Петко Горанов (Демократична България) отговарял за косенето на зелените площи.

Гражданите твърдят, че по негово нареждане за поредна година се коси междублоковото пространство в съседство, но не и пред самия блок 103. Вижда се от снимките, че е така наистина. Защо - не намирам нормален отговор. Да се смееш ли, да плачеш ли? Обяснението на районния кмет било, че това трябвало те да го окосят, а не районната администрация. 

Да, ама не! В закона такова правило няма и хората с основание са ядосани. 

Затова се наложи по моя молба да се намеси заместник - кметът на Столичната община по екология Десислава Билева. Тя изпрати екип и окосиха тревата и пред блока на хората, както трябва да бъде. 

Откъде да знаех преди година и половина, като ме избраха за председател на съвета, че ще трябва да оборвам съществуването на "Мусагенския меридиан". А мандатът още не е свършил, сигурно и други подобни случки ще има...".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук