Времето до края на февруари ще бъде по-скоро пролетно, отколкото зимно. Сняг се очаква единствено в четвъртък и петък тази седмица, показва прогнозата до края на месеца на bTV.

Утре повишението на температурите, което започна от днешния понеделник, ще продължи и стойностите ще бъдат много по-високи от обичайните за втората половина на февруари. Ще остане предимно слънчево, сутринта на места в ниското – мъгливо. В края деня обаче вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлуе по-студен въздух.

В сряда температурите ще се понижат, облачността ще се увеличи.


 

Четвъртък, петък и събота ще бъдат най-студените дни до края на февруари. Въпреки това максималните температури ще са около 6-7 градуса над нулата. Валежи от дъжд и от сняг ще има предимно в четвъртък, но сериозна снежна покривка не се очаква.

В края на тази и в началото на следващата седмица ще бъде сравнително топло, с малко облаци. На много места температурите ще достигат до 15 градуса.

През последните три дни на февруари температурите ще се понижат, възможни са валежи от дъжд, но максималните температури ще останат високи до около 10 градуса.