В последните дни в медийното пространство се завъртя информация, че юристът и сегашен председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров се готви за поста заместник-председател на Комисията за финансов надзор, с ресор застрахователен надзор.

Това предизвика смут в сектора поради дългогодишния конфликт между застрахователите и адвокатските кантори.

Причината са обезщетенията по застраховката „Гражданска отговорност“ при смърт и увреждания на пътя. В тази сага готвеният за зам-шеф на КФН много ясно взима страна в този спор, като лобира и отявлено защитава адвокатските кантори.

Той е на нож със застрахователите и в тази връзка се питаме как се очаква лице, което застава срещу застрахователният сектор, да оглави точно този ресор.
 
Небезизвестен е фактът, че много адвокатски кантори в страната се облагодетелстват на гърба на трагедията на пострадалите и жертвите на ПТП. Питаме се поради каква причина председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи г-н Тодоров вместо да защити правдата и разписаното в Кодекса за застраховането, подкрепя адвокатите, за които знаем, че за пари и невинният изкарват виновен.
 
Ясен пример за неговата пристрастност към адвокатското съсловие бе скандалът с изплащането на обезщетения за жертвите при катастрофата край Своге. Тогава конкретният застраховател обясни причините за получената малка сума за обезщетението на близките на загиналите. По думите му „случайният превоз изисква да има пътен лист, фактура, договор, да има списък, който е попълнен от превозвача“.

Нищо от това не било представено, но поради общественият натиск, на който бе подложено Дружеството в последствие изплати сума в пъти по-голям размер. Питаме се, ако в този случай Тодоров беше в КФН, дали щеше да заеме отново позицията срещу застрахователите?
 
„Омръзна ни от парашутисти в сектора ни. Когато ще се избере точен, знаещ и можещ човек в КФН. Имаме толкова проблеми, които предстоят да решаваме, а ни се спуска поредният човек, който е толкова далеч от застраховането“. Това коментират помежду си застрахователите.