Сериозен наплив от желаещи да се ваксинират, се наблюдава във Ваксинационния пункт, съобщават от УМБАЛ „Св. Анна“.  До 10 часа са се ваксинирали повече от 50 човека, а на опашката са поне още толкова, информират от лечебното заведение.

Това се случва само часове преди новата заповед на служебния здравен министър да влезе в сила, която изисква зелен сертификат за дейности на закрито.

От УМБАЛ „Св. Анна“ припомнят, че във Ваксинационния център на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД вече можете да се ваксинирате с трета игла. Центърът работи от 8ч. до 20 ч. всеки ден(включително събота и неделя).

Има всички ваксини, одобрени за ползване в Република България.
 Снимки: "Света Анна"

В същото време опашки за ваксинации се извиха и пред РЗИ в Пловдив заради новите мерки, които ще влязат в сила от четвъртък, пише "Марица". С тях хората се задължават да имат зелени сертификати, ако искат да посещават ресторанти, кина, заведения, мачове и магазини с площ над 300 кв. метра.

Над 40 души се бяха наредили на опашката още от рано сутринта. Голяма част от чакащите твърдят, че не са дошли по свое желание да се боцнат, а за да имат възможност да работят. "Аз бях решил да се имунизирам, но все отлагах. Не е заради сертификата", заяви пък друг мъж. 70-годишен пенсионер от Брестовица пък чакаше за сертификат. Той бил изкарал коронавируса през лятото и искал да се възползва от правата, които му дава медицинският документ.
 


Стигна се и до напрежение между гражданите и охраната заради пропускателния режим. 
По думите на чакащите стоели отпред от 8:30, а опашката мръднала само с четирима души. "От задния вход пускат други хора", заяви една от вече миналите за ваксинация.


Повечето избират препарат на Джонсън или "Пфайзер".
 


Снимки: "Марица"