Повече от 7000 моториста излязоха снощи на грандиозно шествие в столицата. Те призоваха за повече толерантност на пътя и почетоха паметта на загиналите при произшествия.

Шествието премина без никакви инциденти, а коментарите относно инициативата бяха доста разнопосочни. Из различни групи в социалните мрежи софиянци започнаха да споделят видеа от обиколката на мотористите и да коментират редно ли е или не.

"Какво събитие, какво чудо, не трябва да дават разрешение за тази сган да вдига шум през нощта", възмущава се под едно от клипчетата фейсбук потребителка. Други столичани пък се чудят защо шествието е през нощта, а не през деня. "Тия с пистовите трябва да няма отказ за донороство при тях. Най- големите дебили са те.", гневят се пък други и добавят: "Хайде замърсявайте въздуха още повече в памет на загиналите...ето това е желязна логика за избиване и на живите дишащи!"

Не всички потребители обаче укориха мотористите. Много от тях ги поздравиха за доблестната постъпка: "Вие сте хората на ръба,съхранете динамиката и свободния дух!", възхищаваха се други софиянци. "Господ да ви пази момичета и момчета с мотори! Да почиват в мир загиналите!", "Поклон пред всички загинали мотористи!", "Гледах ги... Беше вълнуващо и дава повод за размисъл... За толерантността на пътя и как самата аз да шофирам когато около мен има човек на мотор. Дано следващата година да е шествие, че не е имало загинали мотористи!", "До всички недоволни женички от мъжки и женски пол: Това си се организира всяка година, съгласувано е с общината и полицията!!! Това, че мрънкачите са вечно недоклатени, не е проблем на никой. Стига с тая злоба и хейт! Лятото мотористите Ви са виновни, че не си чувате на спокойствие турския сериал, зимата тея с БМВ-тата... Аре стига мрънкахте и си гледайте скучния животец!"