Със затопляне на времето започна интензивна работа по извършване на текущи пътни ремонти. На повече от 40 обекта – улици и булеварди, в различни райони се изпълняват пътни и асфалтови работи с цел подобряване на уличната настилка, съобщават от Столична община (СО).

Строителните екипи от 28 февруари са работили в районите "Слатина", "Искър", "Изгрев", "Надежда", "Нови Искър", "Възраждане", "Люлин", "Подуяне", "Кремиковци", "Красно село", "Красна поляна", "Овча купел", "Триадица", "Витоша", "Студентски" и "Младост".

Оживление на 40 места в София, ще има и полиция

Работи се основно по трасетата на обществения градски транспорт, както и по вътрешноквартални улици. Приоритетно се извършват ремонти на участъци, където през зимата са се образували пътни неравности. Преди два дни екипите заедно с пътна техника са работили на бул. “Климент Охридски“, ул. “Иван Странски“, бул. “Йерусалим“, ул. „Латинка“, ул. “Бричебор“, бул. “Стефан Стамболов“, ул. “Иван Рилски“, ул. “Булаир“, ул. “Буземска“, ул. “Булина ливада“, ул. “Найчо Цанов“, локалното платно на бул. “Цар Борис III“ от ул. “Йосиф Цанков“ до ул. “Добротич“, както на "Околовръстен път" и бул. “Цариградско шосе“ и др.

Продължават и дейностите по обновяване на тротоари на булевардите „Цар Борис III“, „Климент Охридски“, „Стефан Стамболов“ и други.

„Извършването на пътните ремонти е по график при подходящо време. Извиняваме се на гражданите за причинените неудобства. Процесът по реализация на ремонтите е съобразен да бъде извън времето на най-интензивен трафик в града“, посочват от СО.

Направена е организация на дейността съвместно с екипите на Столичен инспекторат, ЦГМ, Аварийна помощ и превенция и Пътна полиция при СДВР.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук