За поредна година конни полицаи от СДВР показаха майсторска езда на стадиона в кв. Бенковски в столицата. С традиционните състезания полицаите от група „Конна полиция“ от столичната дирекция навътрешните работи почетоха Тодоровден, съобщиха от МВР.
Пред много гости и колеги директорите на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски и на СДВР ст. комисар Младен Маринов поздравиха участниците в празничното честване, организирано от СДВР, с подкрепата на Столичната община. Тържественото откриване на надпреварата започна на площада в кв. „Бенковски” с празничен ритуал и водосвет.
 

В състезанията и демонстрациите служителите от група „Конна полиция“ премериха майсторство в ездата и надскачането на препятствия. Породистите коне зарадваха стотиците гости, дошли да се насладят на първокласните им умения. Отличени бяха най-добрите ездачи. Тримата финалисти получиха парични награди, осигурени от фирма, ангажирана в организацията на инициативата.
 
На първо място е Димитър Милушев с кон Аркан. Той получи наградата си от главен комисар Христо Терзийски , директор на ГД Национална полиция“. Директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов връчи отличието за второ място на Михаил Михайлов с кобила Аида. Трета се класира Светлана Търнева с кон Далас, която получи наградата си от кмета на община „Сердика” Тодор Кръстев.
 
Познатите на публиката два коня, участници в дългогодишните надпревари - Глагон и Далибор, получиха почетни венци за дълголетие и вярна служба.
 
След края на състезанията и демонстрациите децата имаха възможност да се запознаят с полицаите, да пояздят служебните коне, да се снимат с тях и да им се порадват.