Впечатлен съм как през годините разложкото село Бачево е запазило традициите си да празнува Тодоровден – Конския Великден. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, зам.-председател на партията и водач на листата на ГЕРБ в Благоевградска област Цветан Цветанов, който е гост на традиционните за Тодоровден конски състезания – кушии в село Бачево, община Разлог. Той подчерта, че е много важно българите да съхраняват в културния си календар празничните традиции.

„Гостоприемството и топлотата, с която ни посрещат местните жители, ни карат да се чувстваме заредени с положителни емоции. Тук, в село Бачево имаме възможност да се запознаем с част от богатата култура на България. Радостен съм, че виждам много деца, които днес ще участват в конното надбягване - това е начинът да продължим традициите. Това значи дух, родолюбие, патриотизъм”, каза Цветан Цветанов. Той пожела на всички празнуващи днес здраве и късмет, богата и плодородна година.

Заедно с Цветанов гости на празника бяха областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и втора в листата Даниела Савеклиева, кандидатът за народен представител на партията от Разлог д-р Емил Тончев, кметът на Разлог Красимир Герчев, общинският ръководител на ГЕРБ д-р Мария Копанарова, членове на общинското ръководство и общинските съветници от партията.