Плъхове и бълхи налазиха абонатни станции на парното в София. Заради нашествие на гризачи „Топлофикация“ предупреди, че спира топлата вода на блок в столичния квартал „Гео Милев“, пише „Телеграф.

Днес изтича крайният срок етажната собственост да почисти мазето и абонатната станция от паразити и умрели гризачи,

Въпросната абонатна станция, която се намира в мазето само се поддържа от „Топлофикация“, а собственици са живущите в блока. Заради състоянието, в което се намира служителите не могат да я поддържат. Два-три пъти сме предупреждавали живеещите, представяли сме писмени съобщения за наличието на мишки, включително умрели в коридорите на мазето и в абонатната станция и сме предписвали да се почисти и обезпаразити. коментират от „Топлофикация“.

И алармираха, че плъховете могат да прегризат кабелите, да прекъснат токовата верига в абонатната станция и да се повредят съоръжения за десетки хиляди левове. Може да стане късо съединение и да лумне пожар, казаха още от компанията.

Твърдят, че в София не е имало подобен случай с нашествие на гризачи. В центъра обаче е имало сграда, нападната от бълхи заради котки и клошари, обитаващи мазето. След предупреждение от топлофикация етажните собственици извикали фирма, която обезпаразитила помещенията и абонатната станция.