Паркирането в големите градове често е сложна задача, а затрудненията са особено големи в София - където живеят най-много хора в България. Често на собствениците на коли и други превозни средства се налага да бъдат креативни, но нерядко така пречат на останалите участници в движението. Такава е следващата случка, за която алармират граждани.

Джип, мотор и няколко други коли се виждат на тротоар в столичния "Света Троица". По тротоара е невъзможно да се мине, а така на пешеходците се налага да пресекат до отсрещния или да ходят по пътното платно. Ситуацията е особено затрудняваща за майките с колички, на които също се налага да обикалят - дори и само няколко излишни метра, пише glasnews.bg.

Гражданин споделя гледки от ежедневието на някои майки от квартала, запечатани в снимки. Мъжът дори твърди, че край тротоара има частни охранителни камери.

"Неправилно паркиране върху тротоара, човекът си е направил частен паркинг за джипа и мотора. И камери си е сложил за наблюдение. Улица Дебелец, ж.к. "Света Тройца", пише Станислав Ц.

Случката е от улица "Дебелец". Припомняме, че по закон в България паркирането на тротоари е разрешено, но ако е спазено важно условие. Машината да е до 2,5 тона, а отстоянието ѝ от жилищните сгради да е поне най-малко 2 м за преминаване на пешеходци.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук