"Готов е Оздравителният план на СПТО - Столично предприятие за третиране на отпадъци. Целта на плана е да бъдат възстановени напълно нормалната работа на предприятието и да се произвежда продукт с качествени показатели, така както заводът за третиране на отпадъци е проектиран" - това написа преди минути в личния си фейсбук профил кемтът на София Васил Терзиев.

"Въпреки похарчените от предишното управление близо 114 млн. лева за последните три години, повече от 2/3 от машините и съоръженията са за основен ремонт, а предприятието не е могло да работи нормално. Липсата на поддръжка, съчетана с неработещите системи за обезпрашаване, са довели до поетапно дефектиране на основни съоръжения. А без тях няма как да има работещ производствен процес.

Още по време на кампанията темата със събирането на отпадъците на София и тяхната преработка беше централна за нас. Защото предишните управляващи упорито отказваха да нарушат комфорта си и бяха оставили нещата на самотек. Което със сигурност щеше да доведе до поредна криза с боклука.

За да избегнем тази криза още в първите дни назначихме одит в ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ и в резултат предадохме доклада на вътрешния одит в прокуратурата.

Оздравителният план ще се изпълнява в три етапа – спешни, краткосрочни и дългосрочни мерки.

Спешните са да намерим решения и да намалим времето за реакция, мерките за справяне с честите аварии, блокажи и други проблеми, които реално намаляват ефективното работно време на машините. Освен това започна процесът за попълване на недостигащия персонал в ключовите места на производството.

Но може би най-важното е, че вече е възстановена координацията между екипите. А това, както всички знаем, е ключова предпоставка за много по-добър и по-ефективен работен процес", написа Терзиев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук