Столичната полиция започва проверка на поредния случай на агресия между ученици.

Както БЛИЦ съобщи, на кадри, публикувани в социалните мрежи, се вижда как две момичета се бият на тераса на столичен мол. Случаят е от събота вечерта, а участниците в него и свидетелите са на възраст между 13 и 17 години.

След разпространението на клипове в интернет, от СДВР са се самосезирали.

От търговския център излязоха със становище, че осъждат остро проявата на агресия. Според служителите, конфликтът е възникнала внезапно и охранителите са успели да прекратят насилието в рамките на 3-4 минути.

По неофициална информация, конфликтът между момичетата е свързан с момче. Работата на полицията по случая продължава, информира Нова телевизия.От Държавната агенция за закрила на детето се самосезираха по случая.

„Тъй като в публикувания в социалните мрежи видеоклип, децата, могат да бъдат разпознати, включително жертвата на насилието и участниците в него, отправям апел към медиите, които отразяват случая, да бъде спазвано правото на закрила на личността им.

Многократното публично гледане на клипове от такъв характер нанася допълнителни травми и емоционални последици за децата. Нека ги щадим“, апелира председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ