На 19 юни в столичния квартал „Овча купел” питбул нападна и уби по-малко куче. Оказва се, че това не е първото нападение на животното. 

Собствениците на померана били на разходка с кучето и бебето си, когато към тях се втурва агресивното куче.

„Кучето нямаше намордник. Собственичката му беше пуснала повода и се опита да го сграбчи. Това отне няколко секунди, които се оказаха фатални. Не се чу никаква команда”, каза Диляна Кръстева пред Нова телевизия.

Смърт в София: Озверял питбул събори бебешка количка и... СНИМКИ 18+

„Бебенцето ни можеше да пострада. Количката се е обърнала и паднала на пътя”, сподели загрижената майка. Детето не е изпаднало от количката и минувачи са го вдигнали, докато младото семейство се е борело с питбула.

Кръстева добави, че са подали жалба и следва да подадат и граждански иск. Кучето е било разхождано от възрастна жена, която е майка на собственичката. 

Жена от квартала разказа, че преди време нейният джак ръсел е претърпял тежка операция, след като е било зверски нахапано от същия питбул. "Едва го спасиха. Имаме епикризи. Претърпя операции, беше 4-5 дни в клиниката. Хора от общината ни казаха, че без никакви свидетели нищо няма да бъде направено", обясни тя. 

При подаване на сигнал в Столичния инспекторат следва проверка и парични санкции, а когато става въпрос за убийство, има прокурорско постановление и кучето-убиец може да бъде иззето.