Бенедикт Къмбърбач, станал известен с превъплъщението си в образа на Шерлок Холмс, се притекъл на помощ на нападнат от четирима мъже велосипедист в Лондон и ги прогонил, предаде Ройтерс като цитира в. "Сън".
 

Четиридесет и една годишният актьор пътувал с такси. Той изскочил от колата, когато видял, че велосипедист, който работи за компания за доставка на храна, е нападнат на улицата. Къмбърбач успял да прогони нападателите.
 

Джоли смени Брад Пит с младо гадже! Ето кой е щастливецът


"Велосипедистът е късметлия, Бенедикт е супергерой - заяви шофьорът на таксито Мануел Диас, който първоначално не знаел, че известният актьор пътува заедно с него в колата. - Къмбърбач е смел и самоотвержен. Ако не се бе намесил, велосипедистът можеше да получи сериозни наранявания."
 
"Един от мъжете се опитал да открадне велосипеда - поясниха от полицията. - Велосипедистът получил удари с юмруци в лицето. Той бил удрян и с каската си. Нищо обаче не е откраднато. Жертвата на нападението не се нуждаела от болнично лечение. Не са извършени арести."
 
Инцидентът станал през ноември м.г. на ул. "Мерилебоун", близо до дома на "Бейкър стрийт", в който според писателя Артър Конан Дойл живял Шерлок Холмс.