Рапърът Скарфейс, член на американската хип-хоп група Geto Boys от Хюстън, заяви, че се е уплашил до смърт, когато е дал положителен тест за коронавирус. Това съобщава Variety.

"Никога не съм се чувствал толкова уязвим. За първи път в живота си усещам, че не контролирам случващото се в живота ми", заяви музикантът по време на пряко предаване в Instagram.

Рапърът каза, че един от първите признаци на заразяване е бил загубата на обоняние. Тогава музикантът получил и проблеми с дишането. Той подчерта, че имал особено труден момент, защото страда от астма.

Както преди това отбелязва Британската асоциация на отоларинголозите, в Южна Корея, Китай и Италия около една трета от пациентите, които са дали положителен тест за COVID-19, съобщават за подобни симптоми.

Scarface описва процеса на възстановяването му като „обиколка на сафари“. Рапърът каза, че не знае къде може да се е заразил COVID-19, тъй като напоследък не е пътувал и е стоял основно вкъщи.

По време на интернет излъчването Скарфейс многократно призовава хората да се придържат към изолация. Артистът е под триседмична карантина.

Превод: БЛИЦ