На днешния ден - 24 ноември 1991 г. си отиде от този свят великият Фреди Меркюри, роден през 1946 г. в Занзибар, с името Фарук Булсара.

През 1964 г. семейството му бяга от кървавата революция, избухнала на острова, и заминава за Лондон.

Историята нататък е ясна - един бежанец изправи света на крака в аплодисменти и го накара да му се поклони, пише impressio.dir.bg

Фреди Меркюри остави на човечеството незабравими песни, които ще продължават да вълнуват поколенията.

На прага на смъртта той показа силата на човешкия дух - въпреки физическата си немощ засне клипа на песента-послание на Queen - "Show Must Go On" ("Шоуто трябва да продължи").

Последните кадри на Фреди са увековечени в клипа към "These are the days of our lives", заснет през месец май 1991-ва - месеци Фреди да умре. 

Всъщност, той и друг път е показвал своя силен дух по такъв начин - парадоксално е, че в един от най-мрачните периоди от живота си създава веселата песен "Don"t Stop Me Now". 

Нейната популярност расте все повече през последните десетилетия, но нищо не може да надмине успеха на "Bohemian Rhapsody" (1975 г.)

Тя  безапелационно се изкачва на върха на всички музикални класации и може би ще остане в историята на музиката като ненадминат шедьовър.

През 1992 г. Меркюри бе награден посмъртно за изключителен принос към британската музика, а на стадион "Уембли" в Лондон се проведе почетен концерт.

Любовта, която му засвидетелства публиката, и продължава да му засвидетелства посмъртно, прави Фреди - занзибарецът Фарук Булсара, най-почитания бежанец в света, починал на 45 години след усложнения от СПИН.