От Съюза на артистите в България излезе с много тъжно послание заради смъртта на Иван Ласкин. БЛИЦ припомня, че актьорът почина на 48-годишна възраст след дълъг престой във ВМА заради чернодробна недостатъчност.

"Сбогом, Иван Ласкин!
Трудно ни е да вярваме, че това е краят!

На 48 годишна възраст си отиде един от най-харизматичните, обичани и талантливи български актьори. 
Иван Ласкин остави сериозни следи, както в киното, така и в театъра. През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Незабравими остават ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”.
Играел е на сцените на НАРОДЕН ТЕАТЪР "ИВАН ВАЗОВ", Театър Българска Армия, Малък Градски Театър "Зад канала" и много други.

Съюзът на артистите изказва своите съболезнования на близките на актьора!

Малко по-късно ще публикуваме информация за поклонението."
 


Междувременно известни личности не спират да скърбят и да отбелязват смъртта на Ласкин с послания в социалната мрежа.

Моника Валериева е възхитена от голямата му любов с Александра Сърчаджиева и поднася искрени съболезнования на цялото семейство и близки на артиста. 


Колежката на Иван - Албена Михова също сподели негов кадър в профила си.


Красавицата Джулиана Гани също е съпричастна към мъката на Сърчаджиева. 

Журналистът Павел Владимиров трогна социалната мрежа с думите си: "Иване, Иване, колко сме се смели с теб... Душа-човек, герой от детството, цар на каламбурите, цапнат в устата бунтар - за мен беше чест и привилегия да те познавам! Този ще бъде най-тъжният Ивановден... Дано се съберете с Чочо някъде там! 
Най-искрени съболезнования на твоите обичани момичета! Поклон! 
P.S. Колеги от всички медии, моля, не прекалявайте, нека помълчим и да си пуснем Васко да Гама!"

 
"Намисли ли? 
— Какво?
— Къде съм бил. За пред нашите де.
— Ей сега ще го намисля… От „Черноризец Храбър“ на „Червеноармейска“ изскача тъмносиня лада. Минаващата джипка отбива рязко, за да избегне удара, но блъсва възрастна жена. Идва КАТ, ние с тебе сме единствените свидетели и докато дадем показания, станало е осем часа.
— Бабата починала ли е?
— В никакъв случай. Смъртните случаи ги съобщават по радиото за назидание. Лека контузия със силна уплаха. После си се прибрал, не си ги намерил и си тръгнал да ги търсиш в градината.
— Добре го измисли."
"Васко да Гама от село Рупча"


"Най-лошият купаж в човешкия характер е между талант, злоба, и отмъстителност. Така ангела работи за дяволите.” - Ив. Ласкин