Цяла България скърби заради смъртта на любимия на много поколения артист Иван Ласкин. Актьорът е починал днес, а новината бе съобщена през сълзи от колежката му Диана Любенова. 

Социалната мрежа буквално прегря минути след като скръбната вест бе споделена. 

Къци Вапцаров, който е делял един покрив с него в риалитито "Биг Брадър" написа, че е готвел много хубаво. "Беше готин пич, с добро сърце, интелигентен и готвеше страхотно в къщата! Бог да го прости!"


Снимката на артиста моментално бе споделена и от плеймейтката Златка Димитрова, както и от журналиста Мон Дьо. Двамата също скърбят заради загубата. 


В профила на Ласкин в момента купища хора поднасят съболезнования на семейството му. Такова е положението и на стената на любимата му Александра Сърчаджиева.


Актьорът Иван Ласкин си отиде от този свят на 48-годишна възраст. На 28 декември м.г. той беше приет във ВМА.

Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди  филми. През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ.

Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”. През последните години умът и острият му език имаха свой  „живот” в социалните мрежи –  коментарите му предизвикваха люти спорове и стотици споделяния.