Бен Афлек отново полага неимоверни усилия в борбата срещу влечението към чашката и дрогата. Дълги години за решаването на този проблем му помагаше Дженифър Гарнър, с която той имаше 12-годишен брак. Сега вече той разчита и на новата си възлюбена Линдзи Шукус.

„Основните приоритети на Бел остават непоклатими. Той се е фокусирал върху семейството си и Линдзи. Той ще трябва да се бори със зависимостите до края на живота си, затова продължава да работи върху себе си“, сподели източникът.

Миналия уикенд Афлек не отиде на сватбата на сестрата на Шукус в Ню Йорк, а замина при децата си в Лос Анжелис. Там той бе видян в няколко лечебни центрове с индивидуални програми за рехабилитация.

Актьор води борба срещу алкохола от 2001 година, а повторната лечебна програма завърши по-рано тази година. В края на терапията той разказа на журналистите за успехите в лечението си. Искам да водя пълноценен живот и да бъда най-добрият баща. Искам моите деца да знаят, че не е позорно да получаваш помощ, когато тя е нужна“, каза тогава Бен.

Но източници от неговия кръг твърдят, че в края на септември той „ударил дъното на казана“, затова помолил Дженифър Гарнър и брат си Кейси Афлек да му помогнат да намерят 30-дневна програма за рехабилитация в северната част на лос Анджелис. След като я премина, той остава под амбулаторно наблюдение.

"Той знае, че борбата с дрогата е безкрайна битка. И разбира, че не може да се събуди една сутрин и да каже, че всичко е свършило. Лечението е работа. Добре е, че предприема стъпки към оздравяване. Приятелите и роднините никога не са виждали у него такова страстно желание да стане по-добър, което го движи в момента“, подчерта инсайдерът.