Холивудската легенда Джина Лолобриджида се е лишила с активи и недвижима собственост на стойност милиони евро, откраднати от бившия ѝ шофьор и настоящ мениджър, твърдят прокурори.


Италианската звезда на киното от 60-те години на миналия век, смятана някога за "най-красивата жена в света", е била лишена от три луксозни имота до Рим и спортна кола Ферари за 250 000 британски лири.

Андреа Пиацола е обвинен в това, че е използвал банкови сметки на своите родители, за да присвои хиляди евро при серия от транзакции от богатството на звездата, пише в. "Дейли Мейл".  

Обвинението е на мнение, че Пиацола трябва да бъде обвинен в мошеничество, след като роднини на Лолобриджида обвиниха мениджъра ѝ, че той я изолира от семейството ѝ с цел да изпразни банковите ѝ сметки, разказват италиански медии.  

Gina Lollobrigida and personal assistant Andrea Piazzolla in Rome in January this year

В миналото Лолобриджида е заявявала, че Пиацола работи в неин интерес и отрича, че той я мами, за да ѝ измъкне парите. Това актрисата направи миналата година, когато семейството ѝ отново обвини Пиацола.  

Магистратите откриха, че Ferrari F12 е било купено от бившия шофьор и настоящ мениджър на звездата. Също така къща и два малки хотела, собственост на Лолобриджида близо до Piazza di Spagn, са били продадени, а сметката на компанията е била изпразнена между 2013 и 2018 година, твърдят съдебни документи.  

Gina Lollobrigida during her movie-making haydayGina Lollobrigida at the Italian National Cinema Awards, Show, in Siracusa, Sicily, on Sunday

След като на 24-годишна възраст Пиацоли започва да работи за актрисата като неин шофьор, той бързо се сближава със звездата и впоследствие е издигнат до личен асистент на 92-годишната дама. В крайна сметка Пиацоли заема поста неин мениджър. 

Gina Lollobrigida in the 1959 film, Solomon and Sheba. Her manager Andrea Piazzolla has been accused of stealing millions of euros from her in assets

През изминалите години имаше много спекулации относно връзката между актрисата и Пиацоли, след като на редица церемонии те бяха видени да се държат ръка за ръка.  

Andrea Piazzolla pictured in a social media image alongside a luxury sports car. He has been accused of defrauding his wealthy employer out of millions of euros

В миналото звездата е казвала  в интервюта, че Пиацола я придружава на пътувания извън страната, за да замени сина ѝ Милко Скофич-младши, с който тя е скарана. 

Според местни медии Пиацола е поел контрола върху компанията Vissi D'arte, която управлява активистът на актрисата.

През 2015 година Пиацола е продал три апартамента в района Сан Себастианело, зад Piazza di Spagna, за над 2 милиона евро. Също така е успял да източи сметки на компанията за 800 000 евро и да прилапа Ферари за 310 00 евро, Форд Шелби ГТ за близо 100 000 евро, които той после бързо продал, а парите вкарал в сметки на родителите си. 

Прокурорката от Рим Елеонора Фини е решена да осъди Пиацола за това, "че той се е възползвал от менталното състояние" на актрисата. 

Превод и редакция: БЛИЦ