Дъщерята на покойния Майкъл Джексън Парис каза, че й се "повръща" от превъплъщението на белия актьор Джоузеф Файнс в образа на баща й, съобщи Контактмюзик. Реакцията й предизвикаха първите снимки от новия сериал "Urban Myths". 

Парис, която е на 18 години, изрази недоволството си в коментар в Twitter, като отговори на въпрос от фен на баща й.

Джоузеф Файнс, снимал се във филмите "Влюбеният Шекспир" и "Елизабет", по-рано каза, че е бил "шокиран" да получи ролята. Обявяването на участието на белия актьор миналата година предизвика възмущение, което се поднови отново тази седмица с петиция за бойкот на филма, подписана от над 20 000 души. 

Майкъл Джексън имаше витилиго, което причинява петна на кожата. За да намали този ефект, с годините много изсветли кожата си. 

"Така дълбоко обидена съм, както и много други хора, сигурна съм. Честно казано от това ми се повръща. Ядосвам се, като гледам как умишлено са оскърбили не само баща ми, а и кръстницата ми Лиз", написа Парис.

"Urban Myths" се състои от апокрифни истории, които са се случвали в Холивуд и света на знаменитостите. Един от филмите е за пътуване, което Кралят на попа предприема непосредствено след атаките на 11 септември 2001 г. с Марлон Брандо (Брайън Кокс) и Елизабет Тейлър (кръстницата на Парис, изиграна от Стокард Чанинг), уточнява БТА.