Подобно на много жени, Джулия Робъртс смята майка си за един от най-големите източници на вдъхновение и мъдрост през целия си живот, но е осъзнала трудността и усилията на една майка чак, когато самата Джулия е станала родител.
„Майка ми е работела на пълно работно време и е отгледала три момичета почти сама“, каза Джулия за издание People, които назоваха актрисата „Най-красивата жена в света за рекордния пети път„.

Майката на Джулия, Бети Лу Бредемис, почина през 2015 г. от рак на белите дробове и актрисата призна, че все още мисли за нея „през цялото време“, чувство, което всеки, който е изгубил майка си, ще разбере.

"Децата говорят много за нея" – казва Джули и допълва: “Смешно е, защото името й е Бети и чувствам напоследък, че тя просто минава през ума ми и като се обърна и виждам нещо, което казва “Бети„, просто ей така, неочаквано. В Африка видях името два пъти, когато си мислех за нея.“

Майката на Джулия се развежда с бащата на Робъртс, Уолтър, през 1971 г. и по-късно и с втория си съпруг Майкъл Моутс през 1983 г. Семейството – включително сестрите на Робъртс – Джилиън и Нанси Моутс- продължават да живеят в Смирна, Джорджия, в младите години на Робъртс.

Джулия създава семейството си през 2002 г., когато се омъжва за Дани Мод и с него имат три деца: 12-годишните близнаци Хейзъл и Финиъс и 9-годишния Хенри. От нула, за по-малко от три години Джулия се сдобива с три деца и това определено е предизвикателство за нея.  Джулия се обръща към майка си за помощ и сила. „Попитах я “ Мамо, как направи това? „- каза Джулия.“И вместо да каже:“ Е, просто трябва да си постоянно нащрек и това изисква усилия „, тя каза“ Това се нарича ежедневна грижа, скъпа „. И аз бях толкова благодарна, че тя не ми каза някакви мъдри приказки – истории за това какво е да си велика майка.

Нашите майки са в съзнанието ни повече отколкото осъзнаваме, и ние определено можем да се свържем и да разберем благодарността на Джулия към нейната

Източник: beu.bg