Сара-Сюзет Гуаб Намба стъпи на сцената на „Гласът на България” и със зашеметяващия си талант накара и жури, и публика да се влюбят в нея. Още с първото си изпълнение „на тъмно” ангелогласната филипинка-чудо накара всички ментори да станат от местата си, да се разтанцуват и да я поискат в отборите си. Поли Генова, Камелия, Иван Лечев и Графа се надпреварваха в суперлативите си кой да спечели сърцето на чаровната брюнетка, но в крайна сметка Сара избра Поли. Всъщност Сара е професионална певица. Музиката е тази, която я води в България и която я среща с любовта на живота й – офицерът Георги. „Исках да съм част от шоуто и преди, но някак си все бях извън страната. Сега съм тук, затова реших да се възползвам”, сподели Сюзет преди началото на шоуто. А на сцената през цялото време след това признава, че се е чувствала така, сякаш „се носех във въздуха, не знаех какво се случва, бях супер нервна, но в същото време безкрайно респектирана от журито, защото знам колко са известни”. В България й харесва спокойствието, тишината, храната – особено кебапчета и кюфтета, и гозбите на майката на Георги. А пред народното издание е такава, каквато бе и на сцената – безкрайно емоционална и откровена.
- Сара, какво беше за теб участието в „Гласът на България”?
- Това определено беше едно от най-незабравимите преживявания в моята пееща кариера. Винаги е било моя мечта. Винаги съм искала да бъда част от това шоу.


- Вярваше ли, че ще стигнеш до финала и дори че ще бъдеш на косъм от победата?
- Не, ако трябва да бъда откровена с теб, не очаквах нищо. Всичко, което исках, преди да се явя на кастинга, бе,

да се върна към музиката, да пея

след като имах тригодишна почивка. Но не съм си представяла, че ще пея пред толкова много хора. Неописуемо вълнение.


 С ментора си в „Гласът на България” – Поли Генова

- Помниш ли кое бе първото, което чу, щом слезе от сцената след финала?
- Когато напуснах сцената на финала, хората не спираха да ме поздравяват. И мен, и Радко. Не мога да повярвам още, че стигнах до това място, че хората ме харесаха толкова много.

- Журито реагираше често доста екзалтирано на изпълненията ти. Случи ли се нещо интересно между вас зад кулисите?
- Ръководех се през цялото време от това, което идва от сърцето ми. Това определя и всяко едно мое представяне. Просто оставих всичките си емоции да се излеят, за да покажа най-доброто, на което съм способна. И всеки опит е безкрайно ценен за мен; всяка възможност

да съм част от гласовете на България е наистина незабравимо преживяване

Беше ми интересно и вълнуващо. А зад кулисите ние, състезателите, бяхме много щастливи през цялото време – от това, че се виждаме често, че пеем заедно, че записваме, че имаме репетиции. Целият процес бе много зареждащ за всички. Станахме и приятели – понякога излизаме заедно на обяд, на вечеря, а после след срещите си разменяме много хубави послания. Като цяло екипът на шоуто бяха добри и приятни хора. Те наистина са много добри!

- Няколко пъти каза, че за теб България е втори дом. Все още ли е така и с какво успя да те спечели нашата страна?
- Да, защото това е истината. Реших да се преместя миналата година, защото семейството ми е тук. Приятелите ми също. Но и близките ми на Филипините много се радват. Всъщност имам приятели по целия свят и истината е, че всички много се вълнуват за мен. Щастливи са, че стигнах до второто място във формата.

- Разкажи ми как точно стигна до България? Каква е твоята история?
- За първи път дойдох в България през 2011 година. Тогава имахме черноморски круиз и бе първият път, когато посетих Несебър. Просто се влюбих в това място, невероятно е! Влюбих се и в България – казах си, че толкова много я харесвам, че бих искала да остана тук. Дори не съм и предполагала, че ще срещна любовта. В България срещнах бъдещия си съпруг Георги. Това се случи през 2013-та. Той е българин, роден е във Варна. И в момента, в който ме помоли да се преместя при него, веднага казах: „ДА!”

- Какви хора са българите в твоите очи и имало ли е случай, когато някой се е отнесъл лошо с теб?
- Българите са добри хора, топли и приятни. Не мога да скрия от теб, че има и лоши хора, но не те определят представата ми за българския народ. По време на участието ми в шоуто имаше хора, които
ми изпращаха послания от типа “бих искала да загубиш...”
Но мисля, че те не говорят със сърцето си. Молете се за тях да имат просветлен ум, за да живеят спокойно.


Дуетът й с Орлин Павлов бе силно въздействащ


- Знам, че срещаш бъдещия си съпруг Георги на кораб, на който работиш като професионална певица. Всъщност от колко години упражняваш тази професия?
- Започнах да пея професионално по време на колежанските си години. Имах серия от малки концерти тогава. И месеци, след като завърших колежа, започнах работа. Музиката много ми липсваше през цялото време, в един момент се отегчих, докато накрая не реших да се върна изцяло към пеенето. Първоначално пеех в хотели около Азия – преди да се присъединя към кораба през 2011-а. И така пея професионално от последните 20 години.

- Откъде наследи този зашеметяващ музикален талант?
- Благодаря ти за думите. Мисля, че всичко се случи с много труд и заради опита ми.

- Видяхме, че много се притесни на финала от факта, че ще пееш на една сцена с Орлин Павлов. От кого друг имаш респект на родната музикална сцена и защо?
- Уважавам всички. Имам толкова много уважение към всички, с които споделям една сцена, че не мога да опиша. Може би не бях толкова притеснена, колкото срамежлива, знаейки, че ще пея песен със суперзвезда. Но

Орлин Павлов беше като един слънчев лъч!

Подходи много професионално, внесе настроение и ме мотивира да дам най-доброто от себе си. Направи така, че да си повярвам, че мога да го направя!

- А би ли опитала някой път да изпееш песен на голямата Лили Иванова? Мисля, че твоите гласови възможности позволяват това...
- Още не бих, но наистина бих се радвала!

- Кога ти е било наистина трудно да се справиш с нещо в досегашния си живот?
- Мисля, че всеки има моменти, в които си мисли, че по-трудно не би могло да бъде. Но се справя с живота си, със себе си. И продължава напред. За мен най-трудно е тогава, когато съм далеч от семейството си. Привързана съм силно към близките си и се чувствам най-добре, когато сме заедно.


С годеника си Георги

Годеникът й Георги: Веднага ме впечатли, но не беше лесна за ухажване!

„Не беше любов от пръв поглед. Знам, че се носят много истории за пасажерските кораби, а аз по това време правех тренинги на новодошлия екипаж. И Сара беше част от него. А обикновено всеки новодошъл, ако е по-интересен с нещо, веднага грабва окото. Тя първо ме впечатли с визията си. След това ме покани да присъствам и на едно от представленията на кораба, а аз дотогава не бях ходил, макар да работя от три години в компанията. И когато я чух как пее... просто почувствах, че е за мен, въпреки че едва ли е било така тогава. Сара изпя песен на Дженифър Хъдсън”, споделя Георги. А Сара допълва с усмивка: „Ооо, той ме следваше, където и да отида на кораба. Тъй като пространството бе много малко, понякога се сблъсквахме и интересното е, че някак си все попадахме един на друг. В един момент той казва: „Ти преследваш ли ме?”, а аз отвърнах: „Защо да го правя?! Аз съм нова тук. Може би ти го правиш” (смее се).
Първата им истинска среща е на кафе в Турция, на която си говорят за религия, за политика. Георги признава с усмивка, че Сара не е била хич лесна за ухажване. Към днешна дата двамата са горди родители на син, който е вече на годинка.


Интервю на Анелия ПОПОВА