Американското списание Forbes класира най-богатите музиканти за последното десетилетие. Списъкът с изпълнители е публикуван на уебсайта на изданието.

На първо място е американският рапър и продуцент Андре Ромел Йънг, известен като Dr. Dre. Богатството му се оценява на 950 милиона долара.

Забелязва се, че музикантът издаде последния си албум Compton през 2015 година. Освен това той на практика отказва да говори в средата на 00-те. Основните приходи му идват от Beats, компания за аудио оборудване. През 2014 г. Apple придоби компанията. Dr. Dre е съосновател и собственик на 20-процентов дял в Beats.

Втория в класацията е американската поп певица Тейлър Суифт с 825 милиона долара. Челната тройка затваря Бионсе, която печели 685 млн. долара. И двете певици са обикаляли много през последните десет години, твърдят журналистите.

В топ 10 на най-богатите музиканти в света също са ирландците U2, рапърите Diddy и Jay-Z, както и британските изпълнители Елтън Джон и Пол Маккартни. Класацията се затваря от американките Кейти Пери и Лейди Гага.

Преди това Forbes класира най-високоплатените музиканти на 2019 година.

Списъкът се оглави от певицата Тейлър Суифт. За една година тя спечели почти 190 милиона долара.

В топ 3 се включиха и рапърът Кание Уест с 150 милиона долара и британският певец Ед Шийран с 110 милиона долара.