23-годишен димитровградчанин е част от екипа на една от най- очакваните филмови продукции на годината, новия филм от поредицата “Цар Лъв”. Неговата премиера ще бъде през юли, а преди дни излезе и трейлъра на филма.

Боян Георгиев работи по него като технически директор осветление в студио MPC (The Moving Picture Company). Той се е трудил над продукцията в лондонското студио почти година - от миналия април досега.

Като първокласник е първата му среща с филма “Цар Лъв”, която го вдъхновява да се развива напред, разказва Боян пред Haskovo.live.

Боян завършва първо СУ “Любен Каравелов” в Димитровград, а през 2014 година и ПМГ “Иван Вазов”. След това продължава обучението си в Университета на Хартфордшир ( University of Hertfordshire), където се дипломира в 3D Компютърна анимация. Завършва курса по анимация с отлична диплома бакалавър на изкуствата през 2017 г.

Екипът на “Цар Лъв” се свързва с него през януари 2018 г. за работа около година.

След 1994 г. ще видим отново затрогващата анимация „Цар Лъв“ на голям екран, но този път като фотореалистичен компютърно-анимиран римейк, под режисурата на американския актьор и режисьор Джон Фавро. Една от перлите сред класиките на Disney ще бъде представенa максимално реалистично, а музиката ще е дело на емблематичния композитор Ханс Цимер. Премиерата на новия „Цар Лъв“ ще бъде на 19 юли.