Дебютният албум на наша пианистка влезе директно в Топ 10 на престижната музикална класация на списание "Билборд". Още с издаването си "Rhythmic movement" на Таня Ставрева зае осмото място в чарта за класически проекти. Младата и талантлива пловдивчанка умело експериментира с ритми, мелодии и динамика, пише "Марица".

Албумът, който излезе на 7 януари, е продуциран от легендарния Рон Сейнт Джърмейн, работил с имена като Джими Хендрикс, U2, Саундгардън, Уитни Хюстън, Арета Франклин.

В него са включени творби на композитори от три континента - Алберто Хинастера, Бейтс, Капустин, Панчо и Александър Владигерови, както и на самата изпълнителка.

Таня Ставрева е родена в Пловдив, започва да свири на пиано на четиригодишна възраст. Завършва средното музикално училище под тепетата, а след това и Консерваторията в Бостън.

В момента живее и работи в Ню Йорк. Има многобройни изяви, сред които рецитали в Карнеги хол през 2009 и 2016 г. Музикалните критици я наричат "пиано динамо" и един от най-разностранните млади артисти. /Марица.бг