Сериалът "Игра на тронове", който се излъчва по HBO, безспорно е един от най-големите хитове на настоящия телевизионен сезон. Освен на фантастичната линия обаче продуцентите залагат до голяма степен и на секса в поредицата. А това постави определени сцени от "Троновете" на първи места в най-големия сайт за възрастни в света "Pornhub."
Потребителите на уебплатформата са качили стотици клипове с еротично съдържание от сагата. От сайта разкриват, че след началото на шестия сезон на холивудския хит търсенето на голи сцени от него се е увеличило с 370 процента. По принцип действията на феновете са незаконни, защото не държат правата за разпространението на серийната лента, но едва ли от екипа на продукцията имат нещо против, съобщава "Стандарт".

Манията стига толкова далеч, че дори професионални актьори пресъздават сексуалните сцени от сериала без никаква цензура, създавайки нов жанр в съдържанието за възрастни - "порно фентъзи".

Разюзданите сцени в сериала обаче костват много на някои от актьорите в него. Тази седмица Емилия Кларк разкри, че в началото никак не й е лесно да бъде снимана гола. Макар да е 29-годишна световна любимка, актрисата изобщо не се чувствала уверена в секссцените. Затова й се налагало да посегне към чашката. "Всичко, от което имам нужда, е водка и приглушена светлина. И съм готова", разкри Кларк за ролята си на Денерис.

Любопитен факт е, че актрисата изрично е поискала клауза в договора си с продуцентската компания, която да й гарантира липсата на голи сцени. Въпреки това по сценарий имала кадър, в който трябвало да "мине през ада" без дрехи. Тогава тя почувствала, че тази сцена ще промени живота си. "Беше просто невероятно силен момент, за който съм благодарна, че се падна на мен.

Беше сцена, която показва женската сила", споделя тя. И допълва: "Бях толкова развълнувана за нея (Денерис). Това не е просто секси сцена, героинята ми не е гола безпричинно. Тя е без дрехи, защото унищожава враговете си с всемогъщ пожар, след като е подценявана. Тя използваше своя коз пред останалите - силата си. Как можех да не се възползвам от това?" След нея актрисата преосмислила отношението си към топлес снимките.

Пред "Сън" тя каза, че ако голите сцени допълват разказа и не са самоцелни, вече е напълно съгласна да ги изпълни. Кларк също така отказала дубльор за някои от еротичните кадри, защото започнала да се чувства достатъчно уверена в тялото си. Тя е горда с фигурата си и дори гледа с родителите си секссцените и заедно ги обсъждат.