Дългоочакваното изпълнение на поп иконата Мадона на финала на конкурса Евровизия предизвика вълна от бурни реакции. Въпреки протестите срещу появата ѝ в Тел Авив певицата излезе на сцената и успя да скандализира аудиторията, съобщава Би Би Си.
 

Мадона излезе пред публиката с дълга черна дреха с качулка, наподобяваща монашеско расо, но с лъскави фигури по него. На лявото си око имаше пиратска превръзка. Тя изпя две песни – хита си от 1989 година “Like a Prayer” и новия си сингъл “Future”  участието на рапъра Куаво.
 


В края на изпълнението звездата развя на сцената знамената на Израел и Палестина. Организаторите обявиха категорично, че това не е било съгласувано с тях предварително.

 
Двамата от танцьорите, всеки носейки по едно знаме на гърба си, се разходиха ръка за ръка на сцената. „Този елемент от изпълнението не беше част от репетициите, което е известно. Песенният конкурс „Евровизия“ е неполитическо събитие и Мадона е запозната с това“, подчертават организаторите.
 


Самото изпълнение беше доста ексцентрично, в стила на Мадона, с много танцьори, футуристични костюми и противогази. В края Мадона и рапърът ефектно „изчезват“, „изпадайки“ от сцената.
 


Мнозина от зрителите критикуваха звука на изпълнението. Други пък засипаха певицата с похвали: „И победителят е… Мадона“.
  


Както БЛИЦ съобщи, победителят във финала е Холандия.
 


Голяма радост за съседна Северна Македония, чиято песен се класира на 8-о място.
 Превод и редакция: БЛИЦ