Майли Сайръс е в траур след смъртта на една от приятелките си - певицата Джанис Фрийман. Както БЛИЦ писа, на 33 години си отиде американската певица Джанис Фрийман. 

Тя стана известна покрай участието си в 13-то издание на The Voice, където срази журито с гласа си и впечатли Майли Сайръс и Дженифър Хъдсън. През живота си Джанис Фрийман успя да се пребори с много болести - страдаше от лупус, рак на хранопровода и менингит. Причина за смъртта й е тромб, образувал се след възпаление на белите дробове. 

Певицата е умряла в истинска агония, в един момент не е можела да диша. Дошлите на място лекари успели да я стабилизират и дори я закарали до болницата, но там сърцето й било запушено от съсирек.

Фрийман и Майли Сайръс се сближиха след участието й в The Voice, където Сайръс бе неин ментор. След като научава за тъжната история на Фрийман, Майли и плаща депозит за нов апартамент и дава пари за наем, с който да издържи още шест месеца.

Певицата оставя след себе си не само съпруг - вдовец, но и малката си дъщеричка Хана. 
"Ще те помня винаги", пише в съболезнованията си към семейството Майли Сайръс, която е понесла изключително тежко новината за смъртта на Фрийман. 

Превод БЛИЦ