Мел Гибсън изрази учудването си от факта, че бе приет отново в Холивуд след многобройните скандали, в които беше замесен през годините.
Въпреки че остава противоречива фигура, кариерата на Гибсън е във възход. Той е звездата в "Баща в излишък", където ще видим още Алесандра Амброзио, Марк Уолбърг и Уил Фарел, а през 2017 г. получи номинация за наградата "Оскар" в категория за Най-добър режисьор за лентата "Възражение по съвест". 

"Изненадващо е, че съм тук. Честно казано, трябваше да работя много както над себе си, така и в професията. Никога не се отказах от нея. През последните 10 години писах и събирах истории", казва в интервю 61-годишният актьор.

През 2006 г. Мел Гибсън обвини евреите, че са отговорни за "всички войни в света", след като полицаи го спират на пътя и го проверяват за алкохол. 

"Бях натоварен, ядосан и по-късно арестуван. Бях записан незаконно от безскрупулен полицай, на когото никога не потърсиха отговорност за това престъпление. По-късно записът бе разпространен из медиите".

През 2010 г. Мел е обвинен в употреба на расистки език и закани за побой над тогавашната си приятелка и майка на детето му Оксана Григориева. 
Източник: avtora.com