Изпълнение на Лили Иванова даде начало на официалната част по раздаването на отличията "Икар". Дрехите на естрадната прима предизвикаха истински фурор, както сред публиката вчера, така и в интернет пространството днес. Изпълнителката беше в оскъден минижуп, който подчертаваше краката й, в неизменния висок ток. 


Ива Тодорова грабна две статуетки за моноспектакъла си "Приятно ми е, Ива" - за драматургичен текст и за водеща женска роля. Представлението на театър "ЗОНГ" "Животът е сън", което в момента се играе в театър "Азарян", също получи две награди. Неговият режисьор Дина Маркова взе наградата за дебют, а Боян Арсов - за главна мъжка роля. Весела Бабинова беше отличена в категорията за поддържаща женска роля за участието си в "Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми" на Неда Соколовска в Малък градски театър "Зад канала". Статуетката за мъжка поддържаща роля отиде при Йордан Ръсин за превъплъщението му в Глигор в "Нова библия" на Иван Добчев по пиесата "Суматоха" на Йордан Радичков в Театрална работилница "Сфумато".

Награда за изключителен принос към българския театър получи Стефан Цанев, а отличие за за изключителен принос към музиката и културата - Лили Иванова.

"Лили си остава най голямата и най недостижимата... поклон и да е жива и здрава!", възхищава се на примата читател на БЛИЦ, обозначил се като Ценител

"И продължава да пее - ФАКТ Великата Лили - талант", допълва непоколебима нейна фенка.

"За Лили ще се помни и песните й ще звучат като камбани в ушите ви дори и в отвъдното", уверена е Viki

"Хубавото е, че въпреки всичките ѝ кусури Лили ще си остане певицата, която България никога повече няма да има!!!", уверена е друга коментаторка.