Известният руски музикант, композитор, продуцент и основател на популярната руска поп група „На-на” Бари Алибасов бере душа в московска болница, след като преди два дни пи сода каустик, мислейки, че течността е плодов сок. С тази новина гръмнаха световните медии.


Бари Алибасов

Зад нелепата случайност обаче всъщност може би се крие опит за убийство при това от доведената му внучка Анна Шукшина-Трегубова, която е родна внучка на прочутия руски писател, сценарист и актьор Василий Шукшин, чийто най-известен филм е „Калина Алена”.

Причина за мистериозното отравяне на 72-годишния Бари Алибасов може да е имотният спор между неговата настояща съпруга 80-годишната Лидия Федосеева-Шукшина, която беше женена за Василий Шукшин, и нейните деца и внуци, недоволни от скорошния й брак с музиканта, твърдят запознати със сложните семейни отношения на руските знаменитости.

На 4 юни Бари Алибасов бе докаран в тежко състояние в токсикологията на московската болница за спешна помощ „Склифасовски”. По информация на неговия пиар Сергей Горожанкин продуцентът е погълнал силно отровния и разяждащ руски препарат за отпушване на тръби и канали „Крот”, съдържащ сода каустик и калиев хидроксид. Алибасов има най-висока степен изгаряне на хранопровода, стомаха и дихателните пътища. Според лекарите има опасност за живота на музиканта, макар че той е в съзнание и е на самостоятелно дишане, уточнява lupa.bg.


Бари Алибасов

В мистерия е обвит начинът, по който продуцентът е изпил отровата. Според твърденията на пресаташето му Бари, който имал проблеми със зрението, погълнал препарата за отпушване на тръби, който стоял в работното му студио му, без да прочете етикета, мислейки, че това е плодов сок. Медии обаче твърдят, че всъщност отровата била сипана в стъклена чаша, която някой мистериозно поставил на масичка в хола на квартирата му и Алибасов я погълнал, взимайки я за вода.

Появиха се и твърдения, че Бари бил мъртво пиян и докато търсел в жилището си водка попаднал на отровния препарат, мислейки, че е водка. Засега се отхвърлят версиите за опит за самоубийство.

Инцидентът стана два дни преди известният композитор да навърши 72 години. Бари Алибасов е роден в град Чарск в Казахстан. Има татаро-казахски произход. И днес вместо за празнува основателят на "На-на" повика нотариус в болницата, за да напише ново завещание. Музикантът оставя 9-стайното си жилище в един от най-престижните квартали на Москва, както и още два имота, на сина си Бари Алибасов-младши.

Собственици на творческото наследство на групата „На-на” стават нейните членове Владимир Политов и Вячеслав Жеребкин, а вилата в Подмосковието, на стойност половин милион долара, става притежание на последната му шеста законна жена Лидия Федосеева-Шукшина. Тя наследява и притежаваните от съпруга й акции в различни предприятия и ценни книжа на стойност 2 милиона долара.


Бари Алибасов  заедно със съпругата си Лидия Федосеева-Шукшина

Същевременно руският актьор Станислав Садалски хвърли бомбата, заявявайки, че изобщо не би се учудил, ако доведената му внучка Аня му е дала чаша с отрова, имайки предвид сложните й отношения с баба й Лидия. Самата Анна Шукшина веднага отрече тези обвинения и ги нарече „подли”. Тя обаче не отрече, че е била обидена на баба си, която преди време не пожела да й припише едно от обширните си жилища в Москва и предпочете да живее там с последния си съпруг Бари Алибасов. Според Анна отношенията й с отровения продуцент били студени и тя не общувала с него, но все пак публично изрази съжаление от случилото се.

Иначе в известната фамилия Шукшин отдавна се съдят за имоти и се карат за пари. Така например внучката на писателя и втората му съпруга Лидия - Анна продаде едно от жилищата на баба си в Санкт Петербург, докато тя бе на почивка в България. А след това майка й Мария заведе дело в съда срещу дъщеря си.


Дъщерята на Лидия Шукшина - Мария (вдясно) и внучката Анна се съдят за имоти

След смъртта на Василий Шукшин Лидия, макар да има още няколко брака, запази неговата фамилия. Нейните три дъщери и многобройни внуци настръхнаха покрай сватбата й с Бари Алибасов през ноември миналата година. Двамата живяха на съпружески начала 20 години, макар от време на време да се разделяха и отново да се събираха. Роднините на Лидия Шукшина заподозряха по-младия й пети съпруг, че иска да сложи ръка на нейното богатство. Самият продуцент неколкократно отрече това и заяви, че е достатъчно богат, за да му трябват пари и имоти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!