Музикалният свят бе потресен днес от новината за смъртта на един от най-известните диджеи по света - Avicii. Негов мениджър съобщи днес, че Avicii е починал в Оман. Все още не е ясно какво е правил изпълнителят в Близкия Изток. Не са известни и детайлите около смъртта му. 

Истинското име на Avicii е Тим Берглинг. Роден е в Швеция.

"С огромна скръб ние съобщаваме за загубата на Тим Берглинг, известен също като Avicii, който е открит мъртъв в Мускат, Оман в петък следобед местно време, 20 април, семейството е опустошено и молим всички да уважат правото им на личен живот в този труден момент", казват близки на музиканта. 
Avicii умира едва на 28 години. 

През 2016 година електронният изпълнител и диджей внезапно обяви, че се оттегля от активна музикална дейност. Новината тогава дойде съвсем неочаквано  и предизвика широк отзвук в електронните среди.

"Знам, че съм благословен да мога да пътувам по света и да представям музиката си, но ми остава твърде малко време за личен живот на реалния човек зад артиста", написа в писмото си до феновете тогава Avicii. Той добави, че е успял да направи едно пътешествие из Америка с приятели и "то наистина ми помогна да осъзная, че трябва да направя промяната, за която се боря от известно време.

Един от най-известните и високоплатени диджеи в света изигра основна роля за масовото популяризиране на електронната денс музика в последните години с хитове като Levels, Wake Me Up, Hey Brother, и Waiting For Love. А ето това е наистина последното музикално шоу на легендарният диджей в Ибиса:Превод и редакция БЛИЦ