Известната италианска актриса Моника Белучи се е научила да дои крави, подготвяйки се за ролята си във филма на Емир Кустурица "На Млечния път" (2016), предаде ТАСС. Актрисата съобщи този факт в интервю за сръбското издание "Ало".
"Емир ме научи да доя крава и се оказа, че това е много лесна работа", каза Белучи в отговор на въпрос как се е справила с животното. Тя сподели също, че при снимките за последния филм на сръбския режисьор е имало много трудности.

"Беше много трудно да се учи сръбски език, а Емир се мъчеше да го направи още по-трудно, тъй като от време на време вмъкваше нови реплики, които аз трябваше да повтарям, докато не ги произнеса както трябва", сподели актрисата.Не по-лесно било да се снима в студена вода, носеща на гръб ранения си любим, чиято роля играе самият Кустурица. Всичко това било много трудно за Белучи, която признава, че се занимава с пилатес, за да поддържа формата си, но не хаби особено много енергия.

Въпреки трудностите Белучи, която има зад себе си над 60 филма, смята, че ролята й в "НаМлечния път" е най-зрялата в кариерата й.

"Това беше наистина добра авантюра. Емир е човекът-оркестър, с него никога не е скучно. От друга страна, това не значи, че с него е лесно. Имало е случаи да завършим сцена, а след няколко минути той да иска да започнем всичко отначало".Действието на филма се развива по време на войната в Босна. Главният герой е млекар, който всеки ден кара с магаре през фронтовата линия продукти за войниците. Той среща загадъчна италианка и тя променя целия му живот.

Световната премиера на филма бе на кинофестивала във Венеция миналата година, а на сръбската премиера на фестивала Кустендорф филмът привлече толкова много зрители, че залите на етноселото Дървенград не успяха да съберат всички желаещи и затова трябваше да се пуснат допълнителни прожекции.
Източник: БТА