Една от най-популярните музикални групи от последните 20 години, германската група Rammstein, може да престане да съществува в близко бъдеще. Тези слухове плъзнаха в Интернет, след интервю с китариста Ричард Круп, дадено в Испания.
В него Круп казва: "Имам чувството, че следващият албум ще бъде нашият последен съвместен продукт, това е просто чувство - мога да греша." Преди това той отбелязва, че при последният им запис всички били притеснени и бързо се разотишли. След това се съгласили да напишат не повече от пет нови песни, за да не се напрегнат. И когато този следващ път най-накрая дошъл - преди две години - те скицирали около 28 нови идеи. "Това е като да започнем от нулата - и е страхотно", заключи Круп, като обяви началото на работата по може би последния албум на Rammstein за следващата година.

Това интервю по някаква причина се появи преди няколко дни и вдигна много шум. И днес известният немски таблоид "Билд" съобщи, че се позовава на неназовани източници, близки до групата. Те твърдят, че Рамщайн ще се разделят с публиката си на световно турне през 2019 г., а след това всички ще продължат своя соло път. Независимо от това, все още не са направени официални изявления.

Превод и редакция: БЛИЦ