В САЩ излезе нов филм за покойния Крал на поп музиката - "Michael Jackson: Searching for Neverland" ("Майкъл Джексън: В търсене на Невърленд"), който е заснет по мотивите на едноименните мемоари на охранителите на артиста Бил Уитфилд и Джейвън Бърд.
Западните журналисти откриха във филма няколко нови факти за живота на певеца. 

Майкъл Джексън закривал лицата на своите деца с маски, за да не могат да ги познаят журналистите. Тази процедура била превърната в игра от певеца, карайки децата да си измислят псевдоними и по-нататък "под прикритие" да ги използват само тях. 

Веднъж някакъв фотограф без позволение снимал малкия син на Майкъл Джексън. Един от охранителите му проследил папарака и се опитал да му отнеме камерата. Двамата се спречкали, в резултат на което била повредена техниката. Джексън трябвало да заплати за нея 75 хил. долара.

Певецът бил от сектата на свидетелите на Йехова и не празнувал Коледа. той обаче не лишавал своите деца от празника и поставял елха и им подарявал подаръци. 

Според думите на охранителя Бил Уитфилд, Майкъл Джексън винаги ходел на кино със собствен сос и масло за пуканките. Любим актьор на звездата бил Чарли Чаплин.

Джексън винаги бил готов за непредвидени ситуации. Заради това носел със себе получения "Оскар", чанта с 200 хил. долара и паспорт. 

Покойният Крал на поп музиката винаги се интересувал от неприкосновеността на собствения си частен живот. Един път той сериозно порязал ръката си, като махал собственоръчно на камера за наблюдение, поставена в хотел във Вашингтон.

Певецът уважавал своите поклонници и им позволявал да стоят до дома му. Специално казвал на полицията да не ги разгонва.

Охранителите на Джексън нямали право да казват за кого работят, даже и на роднините си. В един момент певецът се оказал с дългове и пет месеца не изплащал заплати. Те се отнесли с разбиране и не си тръгнали от своя работодател.


Филмът"Michael Jackson: Searching for Neverland" бе показан преди два дни по тв канала Lifetime. Ролята на покойния Крал на попа е изиграна от неговия двойник Нави.

Превод и редакция: БЛИЦ