Вокалистът на групата „Продиджи“ Кийт Флинт, който  беше намерен мъртъв в дома си в град Дънмоу, Великобритания, се е самоубил. Това става ясно от публикация на Лиъм Хаулет, основателя на групата. 
 
Както БЛИЦ съобщи, полиция и медици са пристигнали в къщата след сигнал, подаден тази сутрин. Те открили 49-годишния мъж, опитали да му окажат първа помощ, но той починал на мястото.
 
„Новината е вярна, не мога да повярвам, че казвам това, но нашият брат Кийт отне живота си през уикенда. Потресен съм, адски ядосан, объркан и съсипан… Почивай в мир! Брат ти Лиъм“, написа музикантът в Инстаграм.В Туитър групата написа също: "С най-дълбок шок и тъга потвърждаваме смъртта на нашия брат и най-добър приятел Кийт Флинт. истински пионер, новатор и легенда. Ще ни липсва завинаги. Благодарим ви, че уважавате личното пространство на всички засегнати в този момент". 

Британската група „Продиджи“ се прочу през 90-те години с парчетата си „Firestarter“, “Breathe“ и “Smack My Bitch Up“, всички от мултиплатинения албум “The Fat of the Land” от 1997 година.
 
Миналата година групата издаде седмия си албум. През май имаше планирано турне в САЩ.

Превод и редакция: БЛИЦ