Суперзвездата на Боливуд Сридеви Капур е починала при инцидент във вана в хотелска стая. Експертизата на дубайските криминолози сочи, че тя се е удавила, съобщава Би Би Си.
По-рано беше съобщено, че 54-годишната актриса е починала от сърдечен удар докато е била на сватба в Дубай. Анонимни източници разкриват, че е била открита в безсъзнание във ваната.
 

Докладът на криминолозите е бил предаден от полицията в Дубай на семейството на Сридеви и на консулството на Индия. Това означава, че транспортирането на тялото в Индия може да се забави. Първоначално се смяташе, че това ще стане днес.
 
Тълпи от почитатели се събраха пред дома на звездата в Мумбай, която е участвала в над 300 филма за повече от 50 години, за да изразят скръбта си.
 
Последната съдебномедицинска експертиза, която още не е готова, трябва да разкрие какви са резултатите от токсикологичните проби. Трябва да стане ясно каква е връзката между първоначалното съобщение за сърдечен удар и удавянето.
 
Звездите от Боливуд побързаха да изразят скръбта си от неочакваната загуба: „Нямам думи. Съболезнования на всички, които обичаха Сридеви. Мрачен ден. Почивай в мир“, написа в Туитър Приянка Чопра. „Светът изгуби една много талантлива личност, която остави огромно наследство във филмите“, заяви друг боливудски актьор – Мадхури Диксит. Президентът на Индия Рам Нат Ковин каза, че „смъртта й остави милиони почитатели с разбити сърца“.Превод и редакция: БЛИЦ